Karamellmaränger

Vispa äggvitorna först på låg hastighet och öka efter hand som sockret tillsätts. Smeten tål att vispas länge och ska bli riktigt blank innan den skedas eller spritsas upp på plåt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl muscovadosocker - mörkt

Fyllning

  • 250 g mascarpone
  • 4 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°.

  2. Vispa äggvitorna på låg hastighet ca 2 minuter. Tillsätt båda sockersorterna lite i taget under vispning. Öka hastigheten och fortsätt vispa till ett styvt skum.

  3. Spritsa eller klicka ut ca 25 maränger på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Låt svalna.

  4. Rör samman mascarpone, äggulor, socker och vaniljsocker. Skär lock i varje maräng och klicka eller spritsa i fyllning. Lägg på jordgubbar och lägg fast locket igen. Servera dem direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!