44444

Recept på karamelliserade apelsinskivor. Skär apelsinen riktigt tunt och doppa i din favoritchoklad.

För 20-24 skivor

Ingredienser

2 apelsiner, små
1 1/2 dl strösocker
1 dl sirap, vit
100 g choklad, mörk
1/2 dl pistaschnötter, hackade

30 min + 3 timmar i kylen

Karamelliserade apelsinskivor med choklad och pistasch – gör så här:

  1. Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten. Halvera dem och skär i tunna skivor, ca 3 mm.
  2. Lägg socker och sirap i en stekpanna med släpplättbeläggning. Koka upp under omrörning tills sockret lösts upp. Lägg i apelsinskivorna och sjud dem i lagen ca 15 min, tills de är genomskinliga. Vänd skivorna 4–5 gånger under tiden.
  3. Ta pannan från värmen. Lägg upp apelsinskivorna på en bricka med bakplåtspapper. Låt kallna i rumstemperatur. Ställ sedan i kylen 2–3 timmar.
  4. Hacka chokladen och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Skeda chokladen över apelsinskivorna och garnera med nötter. Förvara apelsinskivorna i frysen. Ta fram dem ca 15 min före servering.
Fler recept med: Godis, Jul, Julgodis