3.93.93.93.93.9

Ananas blir extra saftig när den steks i smör och socker. Välj gärna fryst, en perfekt genväg!

För 4 personer:

Ingredienser

1 paket ananastärningar, frysta (225 g) eller 1 färsk ananas
2 dl crème fraiche
2 msk florsocker
1 dl turkisk yoghurt
50 g smör
2 msk rårörsocker
1 msk lime, pressad
1,5 dl kokosflagor
1 tsk kanel, mald
0,5 kruka mynta

10 minuter

Dessert med karamelliserad ananas – gör så här:

  1. Vispa crème fraiche och florsocker fluffigt. Rör ner yoghurten. Ställ i kylen.
  2. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt ananas och råsocker. Stek 2–3 min på hög värme, tills ananasen börjar få färg. Häll över limesaften och ta från värmen.
  3. Lägg kokosflagorna i en påse. Häll i kanelen och skaka runt. Fördela krämen i botten på en skål. Toppa med ananas, kokos och mynta.
Fler recept med: Fredagsmat, Frukt och bär