Karamelläpplen

En dessert som smakar mörkt och exotiskt av det speciella muscovadosockret och riven muskot. Sockerlagen är gjord på muscovadosocker som kan bytas mot farinsocker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl muscovadosocker
  • 1,5 dl vatten
  • 4 äpplen
  • 1 msk rom - mörk

Tillbehör

  • vaniljglass
  • muskotnöt - riven

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg ner dem i den kokande lagen och låt koka ca 1 minut. Ställ åt sidan och låt stå minst 1/2 timme.

  2. Ta upp äppelskivorna försiktigt med en hålslev eller låt dem rinna av i en sil men se till att all lag tas till vara. Koka lagen utan lock tills ca 1 dl återstår. Smaksätt den ev med rom. Kyl den snabbt.

  3. Servera kokta äppelskivor med glass och karamellsås och riv lite muskotnöt över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!