Kaprisbiff med matvetesallad

Gör dubbel sats av kaprisbiffarna så räcker de till den snabba middagsmackan en annan dag. De går utmärkt att frysa.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g nötfärs
  • 0,5 dl mjölk - lätt
  • 1 ägg
  • 1 msk lök - riven
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk kapris - + spad av varje:

Matvetesallad

  • 2 dl matvete
  • 3,5 dl vatten
  • 1 morot - (150 g)
  • 0,5 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 100 g sockerbönor - eller sockerärter
  • 1 tsk citronskal - rivet
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda samtliga ingredienser till färsen och rör till en fast smet. Forma biffar med fuktade händer och lägg efter hand på plåt med bakplåtspapper.

  2. Stek biffarna i mitten av ugnen ca 10 min.

  3. Koka under tiden matvetet med vatten och salt, ca 15 min på svag värme. Passa.

  4. Skala och strimla moroten, skala och skiva rödlök och hacka vitlöksklyftan. Hetta upp olja i en wok eller teflonpanna. Fräs morot, lök och vitlök under omrörning tills det mjuknat. Tillsätt sockerbönor, citronskal och pressad citron.

  5. Häll i det varma matvetet och smaka av med salt och peppar. Blanda väl och servera med kaprisbiffarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!