4.14.14.14.14.1

Kantarelltoast passar bra att servera tillsammans med lite sallad och rödlöksringar.

För 10 personer:

Ingredienser

1 kilo kantareller
10 skivor bröd
50 + 25 g smör
1 gul lök
1,5 tsk salt
2 krm vitpeppar, nymald
1 kruka timjan
2 dl smetana
2 dl västerbottensost, riven

20 minuter + 5 minuter i ugn

Kantarelltoast – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Stek bröden frasiga och gyllenbruna i 50 g smör. Lägg dem på en plåt.
  2. Ansa svampen och skär stora kantareller i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs kantareller och lök i 25 g smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Hacka hälften av timjanen och blanda med kantarellerna. Rör i smetana. Fördela kantarellerna på bröden. Strö över osten.
  3. Gratinera bröden mitt i ugnen ca 5 min.  Garnera med resten av timjanen. Servera med rödlöksringar.
Fler recept med: Mackor, Svamp