Kantarellsoppa med twistade oststänger

Kantarellsoppa som är len och rund i smaken.

Recept: Kantarellsoppa med twistade oststänger

Oststänger:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Låt smördegsplattorna tina i rumstemperatur, ca 10 min.
  3. Kavla ut till dubbel storlek.
  4. Bred färskost på halva degplattan och strö över ost. Vik över den andra deghalvan och skär varje platta i fyra remsor, ca 1 1/2 cm breda.
  5. Tvinna remsorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispad äggula.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.

Kantarellpajen:

  1. Ansa och skär kantarellerna i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs svamp och lök i olja under omrörning tills vätskan kokat in, ca 2 min. Tillsätt vinet och låt koka tills cirka hälften återstår.
  3. Häll grädde och vatten i kastrullen och smula i buljongtärningarna. Låt koka ytterligare ca 10 min.
  4. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

Konjakgrädde:

  1. Vispa grädden fast och smaksätt med konjak.Servera soppan med en klick konjaksgrädde och oststänger.

Ps. Testa gärna också vårt recept på kantarellsoppa med löjromsticks!

Recept från