00000

Recept på krämig kantarellsoppa med frisk syra från citronen. Äter du soppan som förrätt räcker den till 6 personer.

För 4 personer

Ingredienser

Kantarellsoppa:

300 g kantareller
1 lök gul
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 dl vin torrt vitt
8 dl svampbuljong
2 dl vispgrädde
2 tsk citron pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

200 g kantareller
1 msk smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
1 tsk timjan plockad

Löjromsticks:

1 tunnbröd mjukt
rödlök 1/4
50 g färskost naturell
50 g löjrom
gurka 1/4
0,5 ask smörgåskrasse

Kantarellsoppa med rostade löjromsticks

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj kantarellerna noga.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök.
  4. Fräs svamp och lök i smör. Häll på vin, buljong och grädde. Låt koka ca 10 min.
  5. Mixa slät med mixerstav. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
  6. Skölj kantarellerna till garnering. Stek knapriga i smör. Krydda med salt, peppar och timjan.
  7. Skär tunnbrödet i 4 remsor. Lägg dem på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Låt svalna.
  8. Skala och tärna gurkan. Skala och skiva löken. Fördela färskost, gurka och rödlök på sticksen. Spritsa på löjrom och avsluta med att klippa över krasse.