Kantarellsoppa med rostade löjromsticks

Krämig kantarellsoppa med frisk syra från citronen. Äter du soppan som förrätt räcker den till 6 pers.

Kantarellsoppa med rostade löjromsticks

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skölj kantarellerna noga. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp och lök i smör. Häll på vin, buljong och grädde. Låt koka ca 10 min. Mixa slät med mixerstav. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
3. Skölj kantarellerna till garnering. Stek knapriga i smör. Krydda med salt, peppar och timjan.
4. Skär tunnbrödet i 4 remsor. Lägg dem på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Låt svalna. Skala och tärna gurkan. Skala och skiva löken.  Fördela färskost, gurka och rödlök på sticksen. Spritsa på löjrom och avsluta med att klippa över krasse.

Recept från