Kantarellsås

En smakrik, gräddig kantarellsås – god till både kött och kycklingrätter. Här med en enkel steg för steg-video.

Ingredienser

  • 300 g kantareller - färska, eller annan svamp eller blötlagd torkad svamp
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten - + 2 msk
  • 1 msk grönsaksfond - konc, eller kalv- eller kycklingfond
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk persilja - hackad

Gör så här

  1. Ansa svampen och skär den i bitar.

  2. Fräs svamp i smör tills vattnet kokat bort. Krydda med 1/2 tsk salt.

  3. Skala och finhacka lök och vitlök.

  4. Fräs tillsammans med svampen.

  5. Tillsätt crème fraiche, 2 dl vatten och fond. Koka upp och sjud ca 2 min.

  6. Rör ut majsstärkelsen i 2 msk vatten och häll ner i såsen under omrörning.

  7. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Strö över persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!