Kantarellsås

3.83.83.83.83.8

En smakrik, gräddig kantarellsås – god till både kött och kycklingrätter. Här med en enkel steg för steg-video.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g kantareller, färska, eller annan svamp eller blötlagd torkad svamp
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
0,5 tsk salt, + 0,5 tsk
2 dl crème fraiche
2 dl vatten, + 2 msk
1 msk grönsaksfond, konc, eller kalv- eller kycklingfond
2 tsk majsstärkelse, Maizena
1 krm svartpeppar, nymald
2 msk persilja, hackad

15 minuter

Kantarellsås – gör så här:

  1. Ansa svampen och skär den i bitar.
  2. Fräs svamp i smör tills vattnet kokat bort. Krydda med 1/2 tsk salt.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök.
  4. Fräs tillsammans med svampen.
  5. Tillsätt crème fraiche, 2 dl vatten och fond. Koka upp och sjud ca 2 min.
  6. Rör ut majsstärkelsen i 2 msk vatten och häll ner i såsen under omrörning.
  7. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Strö över persilja.

Fler recept med: Sås och marinad