30 minuter + 30 minuter i ugn
Kantarellsallad – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skrubba och skölj rödbetorna. Skär dem i klyftor och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen tills rödbetorna fått färg och är mjuka, ca 30 min. Låt svalna.
- Ansa kantarellerna och fräs dem i en stekpanna på medelvärme tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör, socker, 2 krm salt och 1 krm peppar. Bryn kantarellerna tills de är gyllene.
- Bryt osten i mindre bitar. Strimla eller skär salladskålen i mindre bitar.
- Dressing: Vispa samman alla ingredienser.
- Lägg salladskål, salladsblad, rödbetor, kantareller och ost på ett fat. Ringla över dressingen och toppa med krondill.