4.84.84.84.84.8

Kantarellsallad är ett matigt inslag på kräftskivan. Koka rödbetor och blanda dressing dagen före kräftskivan om du vill förbereda.

För 6-8 personer:

Ingredienser

6 rödbetor, medelstora, –8
2 msk olivolja
1 tsk salt, + 2 krm
1 krm svartpeppar, nymald, + 1 krm
500 g kantareller
25 g smör
0,5 tsk strösocker
150 g cheddarost
150 g salladskål, lila (sallarossa)
70 g sallad, blandad

Dressing:

3 msk olivolja
1,5 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk honung
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

krondill

30 minuter + 30 minuter i ugn

Kantarellsallad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba och skölj rödbetorna. Skär dem i klyftor och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen tills rödbetorna fått färg och är mjuka, ca 30 min. Låt svalna.
  2. Ansa kantarellerna och fräs dem i en stekpanna på medelvärme tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör, socker, 2 krm salt och 1 krm peppar. Bryn kantarellerna tills de är gyllene.
  3. Bryt osten i mindre bitar. Strimla eller skär salladskålen i mindre bitar.
  4. Dressing: Vispa samman alla ingredienser.
  5. Lägg salladskål, salladsblad, rödbetor, kantareller och ost på ett fat. Ringla över dressingen och toppa med krondill.
Fler recept med: Kräftskiva, Svamp, Vegetariskt