Snittar med kantarellröra på tunnbröd

Snittar med kantareller på rostat tunnbröd. Supergott som plockmat eller tilltugg till drinken.

50 min

Recept: Snittar med kantarellröra på tunnbröd

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär eller klipp tunnbröden i ca 4 x 4 cm stora bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 5 min, tills rutorna fått fin färg. Låt kallna på galler.
  3. Ansa och skär kantarellerna i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  4. Fräs kantarellerna i en stekpanna tills det mesta av vätskan kokat in.
  5. Tillsätt lök, vitlök, smör och sherry och stek ca 5 min. Krydda med salt och peppar och låt kallna.
  6. Blanda kantarellfräset med osten. Fördela röran på tunnbröden.
  7. Garnera med timjan och mal över lite peppar.

 

 

Plocka egna kantareller? Här hittar du en svampguide för nybörjare, eller om du redan plockat svamp – här hittar du tips på hur du förväller svampen!

Recept från