50 min
Recept: Snittar med kantarellröra på tunnbröd
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär eller klipp tunnbröden i ca 4 x 4 cm stora bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 5 min, tills rutorna fått fin färg. Låt kallna på galler.
- Ansa och skär kantarellerna i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Fräs kantarellerna i en stekpanna tills det mesta av vätskan kokat in.
- Tillsätt lök, vitlök, smör och sherry och stek ca 5 min. Krydda med salt och peppar och låt kallna.
- Blanda kantarellfräset med osten. Fördela röran på tunnbröden.
- Garnera med timjan och mal över lite peppar.
Plocka egna kantareller? Här hittar du en svampguide för nybörjare, eller om du redan plockat svamp – här hittar du tips på hur du förväller svampen!