Kantarellrisoni med haricots verts, bladspenat och smulad getost

Risoni är en lite underskattad pastasort. Den är bland annat god att tillreda som en risotto eller blanda ner kall i sallader.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g risoni (barilla)
  • 250 g haricots verts
  • 1 lök - gul
  • 300 g kantareller - rensade
  • 2 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 150 g bladspenat - färsk
  • 200 g getost av chèvretyp

Gör så här

  1. Koka risonin efter anvisningarna på paketet. När 2 min återstår tillsätts haricots vertsen.

  2. Skala och hacka löken, fräs den tillsammans med kantarellerna i smör och hälften av olivoljan. Salta och peppra.

  3. Blanda ner spenaten i den nykokta pastan. Tillsätt resten av olivoljan.

  4. Toppa pastan med svampfräset och smula över getosten. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!