1. Koka risonin efter anvisningarna på paketet. När 2 min återstår tillsätts haricots vertsen.
2. Skala och hacka löken, fräs den tillsammans med kantarellerna i smör och hälften av olivoljan. Salta och peppra.
3. Blanda ner spenaten i den nykokta pastan. Tillsätt resten av olivoljan.
4. Toppa pastan med svampfräset och smula över getosten. Servera genast.
Kantarellrisoni med haricots verts, bladspenat och smulad getost
Risoni är en lite underskattad pastasort. Den är bland annat god att tillreda som en risotto eller blanda ner kall i sallader.
För 4 person(er)
Ingredienser
400 g | risonipasta |
250 g | haricots verts |
1 | lök, gul |
300 g | kantareller, rensade |
2 msk | smör |
3 msk | olivolja |
0,5 tsk | salt |
2 krm | nymald svartpeppar |
150 g | bladspenat, färsk |
200 g | getost av chèvretyp |