Kantarellpizza

00000

Recept på kantarellpizza. Knaprigt stekta kantareller är fan­tastisk god topping på en nygräddad pizza. Gör degen själv eller köp halvfabrikat.

För 6-8 personer:

Ingredienser

3 dl vetemjöl (180 g)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2,5 dl yoghurt rysk eller turkisk

1 liter kantareller gula
4 dl ost riven, t ex pizza- eller gratängost
2 msk smör
50 g fetaost
1 kruka gräslök
0,5 tsk flingsalt

25 minuter + 15 minuter i ugn

Kantarellpizza – gör så här:

  1. Rensa svampen. Skär stora svampar i mindre bitar.
  2. Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en matberedare. Tillsätt yoghurten och blanda snabbt till en deg.
  3. Ta upp den kladdiga degen på ett väl mjölat bakplåtspapper med en slickepott. Tryck ut med mjölade händer till en rund pizza, ca 30 cm i diameter. Toppa med osten och grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills pizzan fått fin färg.
  4. Fräs kantarellerna knapriga i smör 5–10 min.
  5. Ta pizzan ur ugnen. Strö över kantarellerna och smula över fetaosten. Klipp över gräslök och garnera med flingsalt.