Kantarellpizza

Recept på kantarellpizza. Knaprigt stekta kantareller är fan­tastisk god topping på en nygräddad pizza. Gör degen själv eller köp halvfabrikat.
Lena Söderström

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl yoghurt - rysk eller turkisk

Ingredienser

  • 1 l kantareller - gula
  • 4 dl ost - riven, t ex pizza- eller gratängost
  • 2 msk smör
  • 50 g fetaost
  • 1 kruka gräslök
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Rensa svampen. Skär stora svampar i mindre bitar.

  2. Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en matberedare. Tillsätt yoghurten och blanda snabbt till en deg.

  3. Ta upp den kladdiga degen på ett väl mjölat bakplåtspapper med en slickepott. Tryck ut med mjölade händer till en rund pizza, ca 30 cm i diameter. Toppa med osten och grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills pizzan fått fin färg.

  4. Fräs kantarellerna knapriga i smör 5–10 min.

  5. Ta pizzan ur ugnen. Strö över kantarellerna och smula över fetaosten. Klipp över gräslök och garnera med flingsalt. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!