4.34.34.34.34.3

Kantarellmacka med mild ädelost är en snabbgjord liten förrätt. Den milda krämiga ädelosten ger god sälta till de knaperstekta kantarellerna.  

För 4 personer:

Ingredienser

300 g kantareller
2 msk smör
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
100 g mild ädelost, Kvibille
0,5 baguette
50 g mâchesallad

10 minuter

Kantarellmacka med mild ädelost – gör så här

  1. Ansa kantarellerna. Skär dem i bitar om de är stora.
  2. Stek kantarellerna i en torr, het stekpanna tills all vätska kokat in. Tillsätt smöret och stek tills kantarellerna fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Smula i osten.
  3. Skär baguetten i sneda skivor. Grilla eller rosta brödet tills det fått fin färg. Fördela kantarellerna på bröden och toppa med mâchesallad.
Fler recept med: Fredagsmat, Mackor, Svamp, Vegetariskt