Kantarellflan med västerbottensost och krondill

Kantarellflan med västerbottensost och krondill är en snabblagad förrätt eller lättare rätt med sallad till.
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 smördegsrulle - kyld (250 g)
  • 1 l kantareller
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 1,5 dl västerbottensost - riven

Garnering

  • 2 krondillsblommor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken.

  2. Fräs svampen i torr panna tills all vätska kokat in. Tillsätt lök och smör och bryn svampen på medelvärme ca 10 min. Krydda med timjan, salt och peppar.

  3. Lägg smördegsarket med det medföljande papperet på en plåt. Bred på crème fraichen och strö över osten. Fördela svampen på degen och grädda mitt i ugnen ca 25 min.

  4. Garnera med små krondillsblommor och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!