4.44.44.44.44.4

Kantarellflan med västerbottensost och krondill är en snabblagad förrätt eller lättare rätt med sallad till.

För 4-6 personer:

Ingredienser

1 smördegsrulle, kyld (250 g)
1 liter kantareller
1 gul lök
1 msk smör
1 tsk timjan
2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald
1 dl lätt crème fraiche
1,5 dl västerbottensost, riven

Garnering:

2 krondillsblommor

20 minuter + 25 minuter i ugn

Kantarellflan med västerbottensost och krondill – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken.
  2. Fräs svampen i torr panna tills all vätska kokat in. Tillsätt lök och smör och bryn svampen på medelvärme ca 10 min. Krydda med timjan, salt och peppar.
  3. Lägg smördegsarket med det medföljande papperet på en plåt. Bred på crème fraichen och strö över osten. Fördela svampen på degen och grädda mitt i ugnen ca 25 min.
  4. Garnera med små krondillsblommor och servera.