Kantarellchutney

Chutneyn passar utmärkt som tillbehör till viltkött.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 l kantareller - färska, gärna små
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 rödlök
  • 3 msk råsocker
  • 2,5 msk citron - saft av
  • 1 dl lingon

Gör så här

  1. Rensa och skär ev svampen i mindre bitar. Lägg kantarellerna i en stekpanna och låt vätskan koka bort. Tillsätt olja, salt och svartpeppar. Stek på svag värme ca 15 minuter tills kantarellerna börjar få färg.

  2. Skala och skär rödlöken i skivor. Blanda ner lök, socker, citronsaft och lingon och fräs ytterligare ca 10 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!