Kantarellbiffar med morotspuré och fårostgratinerade rödbetor

Biffarna blir saftigast om de innehåller kalv-  eller lammfärs, men det går bra med bara nötfärs också.

30 min+8 min i ugn

1. Sätt ugnen på 250°. Fräs kantarellerna i 1 msk olja i en stekpanna ca
3 min. Krydda med 2 krm salt. Låt svalna och grovhacka dem.
2. Rödbetor: Skär rödbetorna i mindre bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar.  Grovsmula osten och strö över. Ringla över olja.  Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
3. Puré: Skala morötterna och skär i mindre bitar.  Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 min. Låt morötterna rinna av och mixa slätt. Rör i crème fraiche, senap, salt och peppar.
4. Blanda samman färsen med kantareller, crème fraiche, fond, senap, 1/2 tsk salt och peppar. Forma mindre biffar eller järpar.
5. Stek biffarna runt om i 1 msk olja i medelvarm stekpanna  ca 8 min. Servera biffarna med morotspuré och rödbetor.

Recept från