Kantarellbiffar med morotspuré och fårostgratinerade rödbetor
Ingredienser
- 500 g kalvfärs - eller nötfärs
- 150 g kantareller
- msk olivolja - + 1 msk
- tsk salt - + 0,5 tsk
- 0,5 dl crème fraiche - lätt
- 2,5 msk konc kalvfond
- 2 msk dijonsenap
- 1 krm svartpeppar - nymald
Rödbetor
- 450 små rödbetor - kokta
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 100 g fårost
- 1 msk olivolja
Morötter
- 800 g morötter
- 1,5 dl crème fraiche - lätt
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Kantarellbiffar med morotspuré och fårostgratinerade rödbetor –
-
Sätt ugnen på 250°. Fräs kantarellerna i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Krydda med 2 krm salt. Låt svalna och grovhacka dem.
-
Rödbetor: Skär rödbetorna i mindre bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Grovsmula osten och strö över. Ringla över olja. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
-
Puré: Skala morötterna och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 min. Låt morötterna rinna av och mixa slätt. Rör i crème fraiche, senap, salt och peppar.
-
Blanda samman färsen med kantareller, crème fraiche, fond, senap, 1/2 tsk salt och peppar. Forma mindre biffar eller järpar.
-
Stek biffarna runt om i 1 msk olja i medelvarm stekpanna ca 8 min. Servera biffarna med morotspuré och rödbetor.