Kantarellbiffar med morotspuré och fårostgratinerade rödbetor

Biffarna blir saftigast om de innehåller kalv-  eller lammfärs, men det går bra med bara nötfärs också.
Allt om Mat
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 g kalvfärs - eller nötfärs
  • 150 g kantareller
  • msk olivolja - + 1 msk
  • tsk salt - + 0,5 tsk
  • 0,5 dl crème fraiche - lätt
  • 2,5 msk konc kalvfond
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Rödbetor

  • 450 små rödbetor - kokta
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 100 g fårost
  • 1 msk olivolja

Morötter

  • 800 g morötter
  • 1,5 dl crème fraiche - lätt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Kantarellbiffar med morotspuré och fårostgratinerade rödbetor –

  1. Sätt ugnen på 250°. Fräs kantarellerna i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Krydda med 2 krm salt. Låt svalna och grovhacka dem.

  2. Rödbetor: Skär rödbetorna i mindre bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar.  Grovsmula osten och strö över. Ringla över olja.  Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Puré: Skala morötterna och skär i mindre bitar.  Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 min. Låt morötterna rinna av och mixa slätt. Rör i crème fraiche, senap, salt och peppar.

  4. Blanda samman färsen med kantareller, crème fraiche, fond, senap, 1/2 tsk salt och peppar. Forma mindre biffar eller järpar.

  5. Stek biffarna runt om i 1 msk olja i medelvarm stekpanna  ca 8 min. Servera biffarna med morotspuré och rödbetor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!