Kantarell- och rotfruktssallad

Om man vill kan salladen kompletteras med några skivor parmaskinka.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 3 morötter - (300 g)
  • 3 palsternackor - (300 g)
  • 2 msk smör
  • 2,5 krm salt
  • 3 krm svartpeppar - nymald
  • 200 g kantareller
  • 150 g färskost - naturell (12 %)
  • 1 romansalladshuvud
  • 0,5 knippa gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i halvor och rotfrukterna i stavar. Lägg i en ugnssäker form. Klicka på hälften av smöret och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt svalna.

  3. Ansa svampen och stek den i resterande smör. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Hacka gräslöken och blanda med färskosten. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Vänd ihop salladsblad och rotfrukter med svampfräset och lägg upp på tallrikar. Servera med färskosten.

Ca 320 kcal per portion, 12 g fett, 13 g protein, 40 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!