00000

Om man vill kan salladen kompletteras med några skivor parmaskinka.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g potatis
3 morötter, (300 g)
3 palsternackor, (300 g)
2 msk smör
2,5 krm salt
3 krm svartpeppar, nymald
200 g kantareller
150 g färskost, naturell (12 %)
1 romansalladshuvud
0,5 knippe gräslök

1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i halvor och rotfrukterna i stavar. Lägg i en ugnssäker form. Klicka på hälften av smöret och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
2. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt svalna.
3. Ansa svampen och stek den  i  resterande smör. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Hacka gräslöken och blanda med färskosten. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm peppar.
5. Vänd ihop salladsblad och rotfrukter med svampfräset och lägg upp på tallrikar. Servera med färskosten.

 Ca 320 kcal per portion, 12 g fett, 13 g protein, 40 g kolhydrater

Fler recept med: Grönsaker, Sallader, Smalt