4.74.74.74.74.7

Recept på supergulliga kaninmuffins! Morotsmuffinsarna täcks med en fluffig färskostkräm och dekoreras som en söt kanin.

För 12 muffins

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
2 tsk kanel, mald
1 tsk ingefära, mald
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl morötter, finrivna
1 dl rapsolja

Kräm:

100 g färskost, naturell
50 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker

Garnering:

12 marshmallows
rosa socker, eller strössel
silverkulor
rosa hjärtströssel
florsocker, eventuellt

30 minuter +10 minuter i ugn

Kaninmuffins – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och ingefära i en skål.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i morötter, olja och mjölblandning. Rör tills allt är väl blandat.  Fyll muffinsformarna till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt kallna.
  4. Kräm: Vispa färskost, smör och florsocker till en fluffig slät kräm, ca 3 min. Toppa muffinsarna med ett tjockt lager kräm.
  5. Klipp marshmallows diagonalt och doppa snittytan i färgat socker eller strössel. Ställ dem ovanpå muffinsarna som öron. Garnera med silverkulor till ögon och strössel till nos. Pudra eventuellt över florsocker vid servering.