00000

Recept på supergulliga kaninmuffins! Morotsmuffinsarna täcks med en fluffig färskostkräm och dekoreras som en söt kanin.

För 12 muffins

Ingredienser

Kaninmuffins

2 1/2 dl vetemjöl (150 g)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl finrivna morötter
1 dl rapsolja

Kräm

100 g naturell färskost
50 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker

Garnering

12 marshmallows
rosa socker eller strössel
silverkulor
rosa hjärtströssel
ev. florsocker

30 min+10 min i ugn

Kaninmuffins — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och ingefära i en skål.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner morötter och olja i mjölblandningen. Rör tills allt är väl blandat.  Fyll muffinsformarna till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt kallna.
  4. Kräm: Vispa färskost, smör och florsocker till en fluffig slät kräm, ca 3 min. Toppa muffinsarna med ett tjockt lager kräm.
  5. Klipp marshmallows diagonalt och doppa snittytan i färgat socker eller strössel. Ställ dem ovanpå muffinsarna som öron. Garnera med silverkulor till ögon och strössel till nos. Pudra ev över florsocker vid servering.