4.34.34.34.34.3

Kanelsnäckor är vanliga kanelbullar i fin snäckform. Den som vill kan pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker före gräddning.  

För 24 bullar:

Ingredienser

2,5 dl mjölk
25 g jäst
1 ägg
3 msk strösocker
1 krm salt
8 dl vetemjöl, (480 g)
75 g smör, rumsvarmt

Fyllning:

75 g smör, rumsvarmt
3 msk strösocker
1 msk kanel, mald

30 minuter + 70 minuter jäsning + 12 minuter i ugn

Kanelsnäckor  – gör så här

  1. Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i en degskål och rör ut den i mjölken. Tillsätt ägg, socker och salt och arbeta in mjöl till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i degskålen ca 40 min.
  2. Arbeta in smöret i klickar i den jästa degen till en jämn deg. Tillsätt eventuellt lite extra mjöl om den känns klibbig.
  3. Fyllning: Rör ihop smör, socker och kanel.
  4. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i två bitar. Kavla ut en bit i taget till en 2 mm tunn rektangel, ca 25 x 40 cm. Bred på hälften av fyllningen.
  5. Rulla ihop degplattan från långsidan till en rulle. Skär trekantiga skivor så att de ser ut som trubbiga koner. Lägg dem med toppen upp på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  6. Pressa mitt på de jästa bullarna med ett runt skaft så att snittytorna pressas ut och mitten ner. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt bullarna svalna på galler.

Recept av Charlotte Jenkinson

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar