Kanelsky

Rosastekta ripbröst matchas bra med den kryddiga kanelskyn.
Potatisbakelserna, som är smaksatta med rökt renkött och västerbottensost, kan förberedas men bör gräddas strax före serveringen, då blir de godast.

Kanelsky

1. Potatisbakelse: Sätt ugnen på 200°. Skiva potatisen, tärna rensteken och finhacka vitlöken. Blanda det med osten och fördela det i smorda portionsformar (2 dl).
2. Vispa samman ägg, grädde och kryddor och häll det över potatisblandningen i formarna. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.
3. Kanelsky: Skala och fintärna rotsaker och lök. Fräs det i smör och råsocker. Tillsätt vinäger, vin, vatten, fond och kanelstång och låt det koka ihop till hälften. Sila. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten, vispa ner det i såsen och koka upp igen.
4. Ripan: Krydda och stek ripbrösten i smör i het panna ca 2 min på varje sida. Låt dem vila 5 min i folie.
5. Servering: Skär upp ripbrösten och servera på varma tallrikar med potatisbakelse, kanelsky och syltade kantareller.

Recept från