3.83.83.83.83.8

Recept på kanelrutor bakade i långpanna. God mjuka kakor med härligt täcke av kanelsmul.

För 20-24 rutor:

Ingredienser

100 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
2 ägg
7 dl vetemjöl, (420 g)
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk

Topping:

175 g smör, rumsvarmt
4 dl havregryn
2 dl strösocker
1,75 dl vetemjöl
1 msk kanel, mald

20 minter + 35 minuter i ugn

Kanelrutor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa smör och socker riktigt krämigt. Tillsätt äggen och vispa ytterligare 2-3 min.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Blanda snabbt ihop till en slät smet.
  3. Häll smeten i en långpanna, ca 30 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
  4. Topping: Nyp ihop alla ingredienser till en smuldeg. Fördela smulorna på smeten.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35–38 min. Låt kakan svalna i formen innan den skärs i rutor.

Recept Linda Andersson, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar