Kanelköttbullar

Kanel är en av julens härligaste kryddor och att här blanda den med köttbullar är en smakupplevelse.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g blandfärs - av nöt och fläsk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk smör
  • 1 ägg
  • 2 tsk kanel - mald
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda grädde och mjölk med ströbröd. Låt svälla ca 5 minuter.

  2. Finhacka lök och vitlök. Fräs det mjukt i smör. Låt svalna.

  3. Lägg färsen i en bunke och tillsätt ströbrödsblandningen, lök, ägg och kanel. Smaksätt med salt och peppar.

  4. Rulla små fina köttbullar och stek i smör. Ta inte för många åt gången - då är det lätt att de kokar i stället för att stekas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!