00000

Recept på kanelkakor som är spröda och goda små kakor att bjuda på till fikat.

För 30-50 kakor:

Ingredienser

200 g smör, rumsvarmt
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
4,5 dl vetemjöl, (270 g)

Garnering:

0,5 dl strösocker
1 msk kanel, mald

20 minuter + 30 minuter för degen att vila + 10 minuter i ugn

Kanelkakor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°. Nyp ihop smöret med de övriga ingredienserna och arbeta snabbt ihop en deg. Lägg degen i en plastpåse i kylen ca 30 min.
  2. Dela degen i två bitar. Rulla ut dem till längder, ca 4 cm i diameter, och forma dem fyrkantiga. Skär längderna i skivor, ½–1 cm tjocka, och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  3. Strö en blandning av ­socker och kanel på kakorna och tryck till lite på ytan. Grädda kakorna mitt i ugnen 10–12 min. Låt kallna på plåten.

Recept: Anna Nordh, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar