00000

Recept på kanelbullesockerkaka – en supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle.

För 12 bitar:

Ingredienser

100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl, (180 g)
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk

Fyllning:

0,75 dl , strösocker
2 tsk kanel, mald

15 minuter + 45 minuter i ugn

Kanelbullesockerkaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°. Smält smöret. Vispa socker och ägg pösigt.  Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen tillsammans med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.
  2. Blanda ihop socker och kanel. Häll 1/3 av smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter. Strö 1/3 av kanelblandningen i på smeten.
  3. Häll över 1/3 av smeten och strö på 1/3 kanelblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanelblandningen.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt den svalna i formen innan den stjälps upp och får kallna.

Recept Linda Andersson, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar