Kanelbullepannkakor

Små pannkakor med smak av kanelbulle. Perfekt när du inte orkar baka bullar men vill åt den goda smaken.
Eva Nordlinder
Jonna Karvonen
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl filmjölk
  • 1 ägg - uppvispat
  • 1 msk smör - smält

Till stekning

  • 2 msk smör

Fyllning

  • 0,5 dl farinsocker
  • 1,5 msk kanel - mald
  • 2,5 msk smör

Tillbehör

  • lönnsirap - ev

Gör så här

  1. Blanda ihop mjöl, socker, salt, bikarbonat och bakpulver i en skål. Tillsätt filmjölk, ägg och smör och rör om till en slät och ganska tjock smet.

  2. Fyllning: Blanda alla ingredienser i en liten skål. Häll fyllningen i en liten spritspåse.

  3. Stek ca ¾ dl pannkakssmet åt gången i en stekpanna.Spritsa ut fyllningen i en spiral från mitten och ut mot sidorna innan pannkakan vänds. Vänd på den och stek den andra sidan. Servera gärna pannkakorna med lönnsirap.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!