3.93.93.93.93.9

Små pannkakor med smak av kanelbulle. Perfekt när du inte orkar baka bullar men vill åt den goda smaken.

För 6 pannkakor

Ingredienser

3 dl vetemjöl, (180 g)
1 msk strösocker
0,5 tsk salt
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3 dl filmjölk
1 ägg, uppvispat
1 msk smör, smält

Till stekning:

2 msk smör

Fyllning:

0,5 dl farinsocker
1,5 msk kanel, mald
2,5 msk smör

Tillbehör:

lönnsirap, ev

20 minuter

Kanelbullepannkakor – gör så här:

  1. Blanda ihop mjöl, socker, salt, bikarbonat och bakpulver i en skål. Tillsätt filmjölk, ägg och smör och rör om till en slät och ganska tjock smet.
  2. Fyllning: Blanda alla ingredienser i en liten skål. Häll fyllningen i en liten spritspåse.
  3. Stek ca ¾ dl pannkakssmet åt gången i en stekpanna.Spritsa ut fyllningen i en spiral från mitten och ut mot sidorna innan pannkakan vänds. Vänd på den och stek den andra sidan. Servera gärna pannkakorna med lönnsirap.
Fler recept med: Ägg och mejeri