Kanelbullepannkakor
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl - (180 g)
- 1 msk strösocker
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl filmjölk
- 1 ägg - uppvispat
- 1 msk smör - smält
Till stekning
- 2 msk smör
Fyllning
- 0,5 dl farinsocker
- 1,5 msk kanel - mald
- 2,5 msk smör
Tillbehör
- lönnsirap - ev
Gör så här
-
Blanda ihop mjöl, socker, salt, bikarbonat och bakpulver i en skål. Tillsätt filmjölk, ägg och smör och rör om till en slät och ganska tjock smet.
-
Fyllning: Blanda alla ingredienser i en liten skål. Häll fyllningen i en liten spritspåse.
-
Stek ca ¾ dl pannkakssmet åt gången i en stekpanna.Spritsa ut fyllningen i en spiral från mitten och ut mot sidorna innan pannkakan vänds. Vänd på den och stek den andra sidan. Servera gärna pannkakorna med lönnsirap.