Kanelbulle tillagad i stekpanna

Pizza–kanelbulle är supergoda bullar, som du bakar av pizzadeg och steker i stekpannan över öppen eld. De blir lite knäckiga i värmen av smöret och sockret, kladdiga, riktigt ”sticky”, och helt underbara. Servera gärna med rykande kaffe eller varm choklad.
Elisabeth Johansson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 rulle pizzadeg - rektangulär
  • 100 g smör - rumsvarmt + 25 g
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kanel - mald
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Rulla ut degen och låt papperet sitta kvar. Blanda ihop 100 g smör, socker, kanel och vaniljsocker. Bred fyllningen på degen. Rulla ihop degen (utan papperet) från kortsidan. Skär rullen i 2–2 1/2 cm tjocka snäckor. Antingen så tar man med sig rullen och kanelsmöret ut eller så kan du förbereda om du vill.

  2. Smält 25 g smör i en stekpanna på medelvärme, det ska inte vara för varmt då är det lätt att kanelsockret bränner fast, så starta på låg värme. Stek 2–3 min på varje sida. Vänd bullarna när det börjar få gyllenbrun färg.  Strö över pärlsocker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!