Kanel- och pumpaglass

Vackert orangefärgad krämig pumpaglass med mild kanelsmak.
Tove Nilsson
Krämig kanel-och pumpaglass.
Krämig kanel-och pumpaglass. Foto: Charlie Drevstam

Kanel- och pumpaglass

  • 200 g muskatpumpa
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 kanelstänger - (ca 10 cm långa)
  • 1 gelatinblad
  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Lägg en form på ca 1 liter i frysen. Skala och kärna ur pumpan. Skär den i tärningar och koka dem mjuka i vatten i en kastrull. Häll av vattnet och mixa pumpan slät med mixerstav. Låt kallna.

  2. Koka upp grädde, mjölk och kanelstång. Sjud 5 min. Ta upp kanelstängerna. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.

  3. Vispa äggulor och socker. Vispa ner blandningen i den varma gräddmjölken. Sjud till en tjock smet under omrörning.

  4. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i blandningen. Blanda ner 1 1/2 dl pumpapuré. Låt kallna.

  5. Frys blandningen i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant) tills den fått krämig konsistens.

  6. Häll glassen i den kalla formen och förvara i frysen fram till servering. Låt glassen stå framme i rumstemperatur ca 15 min före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!