Kanel- och pumpaglass

Vackert orangefärgad krämig pumpaglass med mild kanelsmak.

30 min + 40 min i glassmaskinen

Kanel- och pumpaglass – gör så här:

  1. Lägg en form på ca 1 liter i frysen. Skala och kärna ur pumpan. Skär den i tärningar och koka dem mjuka i vatten i en kastrull. Häll av vattnet och mixa pumpan slät med mixerstav. Låt kallna.
  2. Koka upp grädde, mjölk och kanelstång. Sjud 5 min. Ta upp kanelstängerna. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
  3. Vispa äggulor och socker. Vispa ner blandningen i den varma gräddmjölken. Sjud till en tjock smet under omrörning.
  4. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i blandningen. Blanda ner 1 1/2 dl pumpapuré. Låt kallna.
  5. Frys blandningen i glassmaskin tills den fått krämig konsistens.
  6. Häll glassen i den kalla formen och förvara i frysen fram till servering. Låt glassen stå framme i rumstemperatur ca 15 min före servering.

Recept från