Kanel- och lingonkaka
En härlig kaka med krämig fyllning och smak av lingon.
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl - (180 g)
- 2 msk strösocker
- 125 g smör
- 1 äggula
Fyllning
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk kanel
- 1 dl lingonsylt
Garnering
- lingon
- 1 msk florsocker
Gör så här
-
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.
-
Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Låt vila i kylen ca 30 minuter.
-
Sätt ugnen på 200°.
-
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajformen.
-
Grädda på nedersta falsen ca 40 min. Låt kakan kallna.
-
Garnera med lingon och sikta över florsocker vid serveringen.