Kanel- och lingonkaka

En härlig kaka med krämig fyllning och smak av lingon.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 äggula

Fyllning

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl lingonsylt

Garnering

  • lingon
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.

  2. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Låt vila i kylen ca 30 minuter.

  3. Sätt ugnen på 200°.

  4. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajformen.

  5. Grädda på nedersta falsen ca 40 min. Låt kakan kallna.

  6. Garnera med lingon och sikta över florsocker vid serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!