Kanderade äpplen

Var försiktig med det varma sockret när du doppar äpplena.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 röda äpplen - små
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 3 msk glukos
  • 0,5 krm ättiksprit - (12 %)
  • 2 dl kokos - riven

Gör så här

  1. Blanda socker, vatten, glukos och ättika i en kastrull. Låt sjuda tills karamellen får ljusbrun färg, rör inte i smeten under tiden, annars kan den sockra sig. Ta kastrullen från värmen och ställ kastrullen i en bunke med kallt vatten så att kokningen avstannar.

  2. Stick en blompinne i varje äpple. Doppa dem i karamellen och därefter i kokos. Låt stelna på bakplåtspapper.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!