Kanapéer med krämig kungskrabba

Recept på kanapéer med krämig kungskrabba. Den krämiga krabbsalladen kan också läggas i baguetter till två lyxiga picknickmackor.

För 16 kanapéer:

Ingredienser

500 g kungskrabba
50 g stjälkselleri
1 dl msjonnäs
0,5 apelsin
2 krm salt
16 mörkt bröd små rundlar

Garnering:

körvel

20 minuter

Gör så här:

  1. Dela krabbenen och peta ut allt kött. Hacka krabbköttet. Ansa och finstrimla sellerin. Blanda krabba och selleri med majonnäsen.
  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet av apelsinen och rör ner i krabbröran. Krydda med salt.
  3. Fördela röran på brödrundlarna. Garnera med körvelblad. 

 

Fler recept med: Fest, Övrigt, Skaldjur, Snittar