Kanapé med vinägersyrade kantareller och karljohanssvampcréme

Svampcrèmen kan förberedas och förvaras i spritspåse i kylen.

30 min + 2 timmar i kylen

Kanapé med vinägersyrade kantareller och karljohanssvampcréme

 

1. Putsa och ansa kantarellerna, skär större svampar mitt itu. Koka upp vinäger, vatten, socker, lagerblad, kryddpeppar och timjan och låt koka ca 2 min. Häll den kokande lagen över kantarellerna. Låt svalna och ställ sedan kantarellerna i kylen ca 2 timmar.

2. Crème: Ansa karljohanssvampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svampen med lök och vitlök i smör. Låt kallna.

3. Mixa svampfräset med färskost och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Lägg i en spritspåse.

4. Spritsa crème på bröden och tryck dit de syrade kantarellerna. Garnera med späda timjansblad.

Recept från