Kamutsallad Brazil

Kamut är ett egyptiskt helkornsvete. Det är inte alltid lätt att hitta, pröva i hälsokostbutiker. Det går också bra med annat helkornsvete, som dinkel-, durum- eller vanligt helkornsvete.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 dl kamutvete - helkorn
  • 6 lime
  • 4 papayor
  • 1 spansk peppar (chili) - röd
  • 2 dl bladpersilja - hackad
  • 3 dl koriander - löst packade blad
  • 1,5 tsk havssalt

Gör så här

  1. Koka kamuten i rikligt med vatten under lock: 1 del kamut och 3 delar vatten, 45 minuter.

  2. Häll sedan av vattnet, spola den kall och lägg den i en skål. Riv skalet av limen och pressa saften. Rör ner det i kamuten.

  3. Kärna ur, skala och skär papayan i bitar. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Finhacka persilja och koriander.

  4. Blanda ner persilja och koriander. Smaka av med salt. Garnera med nötter och blomblad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!