Kamutsallad Brasil

Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 dl kamut - helkorn
  • 5 lime
  • 4 papayor
  • 1 röd chili - spansk pepparfrukt
  • 2 dl bladpersilja - hackad
  • 2 krukor koriander
  • 1,5 tsk havssalt
  • 2 dl nötter - blandade

Garnering

  • blad av rosengeranium eller bladpersilja

Gör så här

  1. Koka kamuten i rikligt med vatten under lock, 1 del kamut och 3 delar vatten, ca 45 min.

  2. Häll sedan av vattnet, spola kamuten kall och lägg den i en skål. Riv det yttersta skalet av limefrukerna och pressa ur saften. Rör ner det i kamuten.

  3. Kärna ur, skala och skär papayan i bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka persilja och koriander.

  4. Blanda ner persilja och koriander. Smaka av med salt. Strö över nötter eller servera dem vid sidan av. Garnera med blomblad eller slätbladig persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!