3.83.83.83.83.8

Kalvtartar med ramslöksmajonnäs är en läcker förrätt där majonnäs med ramslök ger smak och karaktär.  

För 6 personer som förrätt:

Ingredienser

300 g kalvinnanlår
0,5 dl hasselnötter, skalade, rostade
1 msk sesamfrön, rostade
0,5 friséesallad
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald

Majonnäs:

20 ramslöksblad
1 äggula
2 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 dl rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

rostade baguetteskivor

30 minuter

Kalvtartar med ramslöksmajonnäs – gör så här:

  1. Majonnäs: Mixa ihop ramslök, äggula, senap och vinäger i en mixer. Mixa droppvis i olja till en slät och tjock majonnäs. Krydda med salt och peppar.
  2. Mortla hasselnötter och sesamfrön grovt.
  3. Ta fram köttet ur kylen och skiva tunt. Tärna skivorna smått.
  4. Lägg friséesallad på ett fat eller assietter. Toppa med tartar, majonnäs och nöt- och fröblandningen. Strö över flingsalt och peppar.
  5. Servera direkt med rostad baguette.

 

Fler recept med: Förrätter, Gourmet och lyx, Kalv, Kött