Kalvschnitzlar med Marsala

Marsalavinet passar väldigt bra i sås till kalvkött.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g kalvinnanlår - tunna skivor
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 2 dl marsalavin

Garnering

  • 1 pkt salvia

Gör så här

  1. Vänd schnitzlarna i vetemjöl. Salta med 2/3 salt och peppra dem runt om. Hetta upp olja och hälften av smöret i en stor stekpanna.

  2. Bryn schnitzlarna hastigt på båda sidor. Ta upp köttet och håll det varmt. Häll vinet i pannan och koka några minuter. Vispa ner det kalla smöret och låt bli varmt. Smaka av med ca 1/3 salt.

  3. Lägg upp köttet på varma tallrikar, häll på såsen och garnera med salvia.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!