Kalvschnitzel med parmesanmos, citrusglaserad tomat och lök

En lättlagad och relativt snabb bjudrätt. Allt kan förberedas, bara köttet bör grillas i gästernas närvaro.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 skivor kalvschnitzel - av innanlår (à 125 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Parmesanmos

  • 1 kg mandelpotatis - eller annann mjölig potatis
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 2 dl parmesan - nyriven
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Citrusglaserad tomat och lök

  • 3 msk strösocker
  • 3 msk kalvfond
  • 4 msk balsamvinäger
  • 1 dl mandarinsaft - pressad
  • 1 röd spansk peppar - hackad
  • 1 vitlöksklyfta - finhackad
  • 1 knippa salladslök - späd
  • 10 körsbärstomater
  • 1 msk mandarinskal - strimlat

Tillbehör

  • sallad - blandad, gärna med rucola
  • olivolja

Gör så här

  1. Mos: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Späd med mjölkblandningen och vispa med elvisp en kort stund till ett lätt mos. Rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar.

  2. Tomat och lök: Smält socker tillsammans med kalvfond, balsamvinäger, pressad mandarinsaft i en liten kastrull. Rör tills sockret löst sig. Tillsätt pepparfrukt och vitlök. Koka ihop tills ca 1 dl återstår.

  3. Ansa och strimla löken. Skär tomaterna i halvor. Vänd ner löken i citrusglaseringen och låt koka ca 1 min. Vänd sedan ner tomater och mandarinskal och låt allt bli varmt.

  4. Kött: Rumstemperera köttet och torka av med hushållspapper. Platta ut det med handen och pensla med olja. Krydda med salt och peppar.

  5. Hetta upp grillpannan. Grilla köttet ca 1/2 min på varje sida.

  6. Servera med parmesanmos, glaserade grönsaker och sallad med lite god olivolja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!