3.33.33.33.33.3

Recept på en förförande god kalvschnitzel med lyxigt potatismos av parmesan och tryffel. En snabblagad varmrätt som får god sälta av sardeller.

För 2 personer:

Ingredienser

2 kalvschnitzlar, (à 150 g)
1 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Parmesan- och tryffelmos:

400 g potatis, mjölig sort
2 msk Breoliv, bredbar olivolja
1,5 dl mjölk
1 tsk salt
1,5 dl parmesanost, riven
1 tsk tryffelolja, av god kvalitet, t ex Plantin Delices

Tomatconcassé:

3 tomater
1 schalottenlök
4 sardellfiléer
1 msk smör
1 msk balsamvinäger
0,5 tsk strösocker
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

rucola
parmesanost, riven

30 minuter

Kalvschnitzel med parmesan- och tryffelmos – gör så här:

  1. Mos: Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna och ånga av. Mosa potatisen med Breoliv med en elvisp. Koka upp mjölken. Häll den över potatisen och vispa till ett luftigt mos. Krydda med salt och blanda i osten. Smaksätt med tryffelolja.
  2. Concassé: Tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Hacka sardellerna.
  3. Fräs lök och sardeller i smör ca 3 min. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll över vinägern och krydda med socker, salt och peppar.
  4. Stek köttet i smör ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera köttet med mos, tomatconcassé, rucola och lite extra parmesan.
Kökstipset! Kalvschnitzel av innanlår är ett väldigt mört kött. Stek det hastigt i riktigt het panna så att det fortfarande har en rosa kärna.