Kalvschnitzel med nduja och rostad sparrisbroccoli

Kalvschnitzel med nduja och rostad sparrisbroccoli är snabblagad lyxmat. Nduja är en pasta gjord av salami med rejäl chilihetta. Den kommer från Kalabrien i södra Italien. Finns i välsorterade matbutiker.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 kalvschnitzlar - (à 125 g)
  • 2 msk nduja
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl vitt vin - torrt
  • 0,5 msk kalvfond - konc
  • 0,5 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena

Broccoli

  • 200 g sparrisbroccoli - (bellaverde)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk pinjenötter
  • 25 g rucola

Garnering

  • basilika

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda sparrisbroccolin med olja och salt i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Blanda i nötterna och rosta ytterligare ca 5 min.

  2. Bred nduja på köttskivorna och vik ihop dem. Stek köttet i 1 msk smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  3. Ta upp köttet på ett fat och häll vatten, vin och fond i pannan. Låt koka upp. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i skyn tillsammans med 1 msk smör.

  4. Blanda sparrisbroccoli och rucola. Häll skyn över köttet och garnera med basilika. Servera med sparrisbroccoli och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!