3.83.83.83.83.8

Kalvschnitzel med nduja och rostad sparrisbroccoli är snabblagad lyxmat. Nduja är en pasta gjord av salami med rejäl chilihetta. Den kommer från Kalabrien i södra Italien. Finns i välsorterade matbutiker.

För 2 personer:

Ingredienser

2 kalvschnitzlar, (à 125 g)
2 msk nduja
1 + 1 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 dl vatten
0,5 dl vitt vin, torrt
0,5 msk kalvfond, konc
0,5 tsk majsstärkelse, Maizena 

Broccoli:

200 g sparrisbroccoli, (bellaverde)
1 msk olivolja
0,5 tsk salt
2 msk pinjenötter
25 g rucola

Garnering:

basilika

Tillbehör:

bröd

10 minuter + tid i ugn

Kalvschnitzel med nduja och rostad sparrisbroccoli – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda sparrisbroccolin med olja och salt i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Blanda i nötterna och rosta ytterligare ca 5 min.
  2. Bred nduja på köttskivorna och vik ihop dem. Stek köttet i 1 msk smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  3. Ta upp köttet på ett fat och häll vatten, vin och fond i pannan. Låt koka upp. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i skyn tillsammans med 1 msk smör.
  4. Blanda sparrisbroccoli och rucola. Häll skyn över köttet och garnera med basilika. Servera med sparrisbroccoli och bröd.