Kalvrevben med tomatsås

Ribs är alltid gott. Prova att tillaga dem på italienskt vis med rödvin, mozzarella och tomatsås.
Allt om Mat
Foto: Piermichele

Kalvrevben med tomatsås

  • 600 g kalvrevben
  • 250 g tomater - Mutti Polpa finkrossade
  • 1 lök
  • 2 morötter
  • 2 stjälkar selleri
  • 80 g oliver - gröna
  • 100 g mozzarella
  • 2,5 dl vin - rött
  • jungfruolivolja - extra
  • oregano
  • timjan
  • salt - och peppar

Gör så här

  1. Hacka löken, morötterna och sellerin för smakbasen. Bryn kalvrevbenen på hög värme i en kastrull. Tillsätt det röda vinet och låt bräsera. Tillsätt sedan smakbasen, kryddorna och oliverna när alkoholen har förångats och bryn alltsammans. Tillsätt Mutti Polpa finkrossade tomater och en slev vatten. Smaka av med salt och peppar. Koka upp och låt koka i ca 30 minuter. Tärna mozzarellan och tillsätt den till de varma revbenen strax före serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!