Kalvråbiff med våriga örter, sparrissallad och primörrödbeta

Recept på kalvråbiff med våriga örter, sparrissallad och primörrödbeta. Libbsticka kallas även selleriört på grund av sin kryddiga smak. Den kan skördas under hela sommaren och går bra att torka.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 4 primörrödbetor - små
  • 2 schalottenlökar
  • 300 g kalvkött - putsat (filé, ytterfilé, innanlår eller rulle)
  • 2 msk kapris
  • 1 msk körvel - finhackad
  • 1 msk libbsticka - finhackad
  • 2 tsk citron - pressad + 1 tsk
  • 2 tsk olivolja - + 1 tsk
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g sparris - grön
  • 20 g spenatblad - färska späda
  • 2 krm flingsalt
  • 50 g västerbottenost
  • 4 äggulor

Tillbehör

  • 2 skivor surdegsbröd - vitt

Gör så här

  1. Koka betorna mjuka, ca 30 min. Skölj dem i kallt vatten och dra av skalet. Skär rödbetorna i bitar, låt svalna.

  2. Skala och finhacka löken. Finhacka kalvköttet och blanda det med lök, kapris, örter, 2 tsk citronsaft och 2 tsk olja. Krydda med salt. Ställ kallt till servering.

  3. Skala sparrisen och skär bort den nedersta biten. Skiva sparrisen tunt. Stek den i 1 tsk olja i en stekpanna ca 1 minut. Ta stekpannan från plattan och blanda ner spenat och 1 tsk citronsaft. Krydda med flingsalt.

  4. Smula osten. Fördela råbiffen på tallrikar. Toppa med äggulor och ost. Lägg rödbetor, sparris och spenat runt om. Servera med rostat surdegsbröd.

Att dricka till kalvråbiff

Albariño de Fefiñanes 2015, Spanien, 189 kr.

Vitt vin med koncentration och balans. Nyanser av äpplen, lime och delikat kryddighet.

Hittar du inte det här vinet på ditt Systembolag, be personalen hjälpa dig finna ett liknande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!