Kalvråbiff med våriga örter, sparrissallad och primörrödbeta

00000

Recept på kalvråbiff med våriga örter, sparrissallad och primörrödbeta. Libbsticka kallas även selleriört på grund av sin kryddiga smak. Den kan skördas under hela sommaren och går bra att torka.

För 4 personer som förrätt:

Ingredienser

4 primörrödbetor, små
2 schalottenlökar
300 g kalvkött, putsat (filé, ytterfilé, innanlår eller rulle)
2 msk kapris
1 msk körvel, finhackad
1 msk libbsticka, finhackad
2 tsk citron, pressad + 1 tsk
2 tsk olivolja, + 1 tsk
0,5 tsk salt
200 g sparris, grön
20 g spenatblad, späda
2 krm flingsalt
50 g västerbottensost
4 äggulor

Tillbehör:

2 skivor surdegsbröd, vitt

30 minuter

Kalvråbiff med våriga örter, sparrissallad och primörrödbeta – gör så här:

  1. Koka betorna mjuka, ca 30 min. Skölj dem i kallt vatten och dra av skalet. Skär rödbetorna i bitar, låt svalna.
  2. Skala och finhacka löken. Finhacka kalvköttet och blanda det med lök, kapris, örter, 2 tsk citronsaft och 2 tsk olja. Krydda med salt. Ställ kallt till servering.
  3. Skala sparrisen och skär bort den nedersta biten. Skiva sparrisen tunt. Stek den i 1 tsk olja i en stekpanna ca 1 minut. Ta stekpannan från plattan och blanda ner spenat och 1 tsk citronsaft. Krydda med flingsalt.
  4. Smula osten. Fördela råbiffen på tallrikar. Toppa med äggulor och ost. Lägg rödbetor, sparris och spenat runt om. Servera med rostat surdegsbröd.

Att dricka till kalvråbiff

Albariño de Fefiñanes 2015, Spanien, 189 kr.
Vitt vin med koncentration och balans. Nyanser av äpplen, lime och delikat kryddighet.

Hittar du inte det här vinet på ditt Systembolag, be personalen hjälpa dig finna ett liknande.

Fler recept med: Förrätter, Fredagsmat, Kalv, Övrigt