Kalvlever med betor, kapris, rökt fläsk och klyftpotatis

Leverskivorna ska stekas strax före servering på ganska hög värme. Stek dem inte för länge, bara någon minut på varje sida. Låt dem sedan ligga ca 5 minuter och vila så blir de möra och goda.

45 min + 15 min i ugn

Kalvlever med betor, kapris, rökt fläsk och klyftpotatis

 

1. Betor: Ansa och koka rödbetor och gulbetor var för sig tills de är nästan mjuka. Skala betorna och skär dem i klyftor.

2. Klyftpotatis: Sätt ugnen på 250 grader. Skölj potatisen och skär den i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Strö på salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min.

3. Skär fläsket i små tärningar och fräs det i smör ca 2 min. Blanda ner betor och kapris. Rör ihop olja, vinäger, salt och peppar. Häll blandningen i pannan. Ta upp och håll varmt under folie.

4. Lever: Skär bort alla hinnor från leverskivorna. Strö på salt och peppar. Stek skivorna i smör 1 1/2–2 min på varje sida, beroende på leverskivornas tjocklek. Låt vila ca 5 min efter stekning.

5. Servera levern med betblandningen och klyftpotatis. Garnera med persilja.

Recept från