45 min + 15 min i ugn
Kalvlever med betor, kapris, rökt fläsk och klyftpotatis
1. Betor: Ansa och koka rödbetor och gulbetor var för sig tills de är nästan mjuka. Skala betorna och skär dem i klyftor.
2. Klyftpotatis: Sätt ugnen på 250 grader. Skölj potatisen och skär den i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Strö på salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min.
3. Skär fläsket i små tärningar och fräs det i smör ca 2 min. Blanda ner betor och kapris. Rör ihop olja, vinäger, salt och peppar. Häll blandningen i pannan. Ta upp och håll varmt under folie.
4. Lever: Skär bort alla hinnor från leverskivorna. Strö på salt och peppar. Stek skivorna i smör 1 1/2–2 min på varje sida, beroende på leverskivornas tjocklek. Låt vila ca 5 min efter stekning.
5. Servera levern med betblandningen och klyftpotatis. Garnera med persilja.