1. Gnocchisallad: Blanda snabbt ihop mandel, basilika, parmesan, olja och vatten i en matberedare. Smaka av med salt, peppar och pressad vitlök.
2. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen och låt rinna av. Skär tomaterna i halvor, strimla ärterna. Blanda gnocchi med mandelpesto, tomat och ärter i en stor stekpanna. Låt allt bli varmt.
3. Putsa kalvkotletterna och strö på salt och peppar. Stek dem i smör i stekpannan ca 3 min på varje sida. Häll över marsalavinet och låt det bli varmt.
4. Servera kotletter och marsalasky med gnocchi, sallad och salviablad.
Kalvkotletter med marsalasky och ljummen gnocchisallad
Låt kalvkotletterna ligga framme i rumstemperatur ca 30 min före stekning för bästa resultat.
För 4 person(er)
Ingredienser
4 | kalvkotletter, (à 150 g) |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
2 msk | smör |
0,5 dl | marsalavin |
Gnocchisallad:
500 g | potatisgnocchi |
50 g | sötmandel, flagad |
1 kruka | basilika |
2 dl | parmesanost, riven |
0,5 dl | olivolja |
0,5 dl | vatten |
1 krm | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
1 | vitlöksklyfta |
250 g | små tomater i olika färger |
250 g | sockerärter |
Tillbehör:
125 g | sallad, blandad |
2 | salvia, kvistar |