Kalvkotletter med marsalasky och ljummen gnocchisallad

Låt kalvkotletterna ligga framme i rumstemperatur ca 30 min före stekning för bästa resultat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kalvkotletter - (à 150 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl marsalavin

Gnocchisallad

  • 500 g potatisgnocchi
  • 50 g sötmandel - flagad
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl parmesan - riven
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 små tomater - i olika färger
  • 250 g sockerärter

Tillbehör

  • 125 g sallad - blandad
  • 2 salvia - kvistar

Gör så här

  1. Gnocchisallad: Blanda snabbt ihop mandel, basilika, parmesan, olja och vatten i en matberedare. Smaka av med salt, peppar och pressad vitlök.

  2. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen och låt rinna av. Skär tomaterna i halvor, strimla ärterna. Blanda gnocchi med mandelpesto, tomat och ärter i en stor stekpanna. Låt allt bli varmt.

  3. Putsa kalvkotletterna och strö på salt och peppar. Stek dem i smör i stekpannan ca 3 min på varje sida. Häll över marsalavinet och låt det bli varmt.

  4. Servera kotletter och marsalasky med gnocchi, sallad och salviablad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!