45 min
Kalvkotlett med färskpotatis – gör så här:
- Tillbehör: Koka linserna i vatten med buljongtärning och lagerblad 15 min. Koka potatisarna mjuka i lättsaltat vatten och skär dem i halvor. Förväll romanescon i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt oljan rinna av från kronärtskockorna, spara lite till stekning.
- Pestosås: Rosta pinjenötter i torr stekpanna. Mixa basilikabladen eller stöt dem i en mortel. Tillsätt oljan och blanda ner pinjenötter och ost mot slutet. Salta.
- Krydda kotletterna med peppar, örter och salt. Gnugga in kryddorna med olja. Grilla kotletterna på medelvärme 5–8 på varje sida. Låt dem vila ca 5 min innan de serveras. Halvera och grilla citronerna.
- Hetta upp en stekpanna och stek potatis, kronärtskockor och linser i lite av oljan från kronärtskockorna. Peppra. Servera med köttet och peston.