Kalvfilé med sommargrönsaker och portvinssås

Om du vill förbereda kan du bryna köttet i förväg och sedan steka det färdigt i ugnen vid 150° strax före serveringen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 900 g kalvfilé - putsad
  • 2 msk smör
  • 1,5 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar - mald
  • 1,5 dl portvin - rött
  • 1,5 msk kalvfond - koncentrerad
  • 1,5 dl vatten
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena) - majsstärkelse, utrörd i vatten

Marinad

  • 1 dl gin
  • 2 rosmarin - kvistar
  • 12 enbär - krossade
  • 2 krm koriander - mald

Tillbehör

  • sommargrönsaker - lättkokta t ex blomkål, morötter, bönor och grillade tomater

Gör så här

  1. Blanda marinaden och lägg i köttet. Låt köttet ligga ca 8 timmar i marinaden.

  2. Bryn köttet runtom i smör ca 20 minuter. Temperaturen bör vara ca 58°. Salta och peppra under tiden.

  3. Ta upp köttet och vira in det i folie ca 20 minuter.

  4. Koka ur grytan med portvin, kalvfond och vatten ca 5 minuter. Red av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.

  5. Servera med lätt kokta sommargrönsaker och häll över portvinsskyn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!