00000

Kalvfärsbullarna är en smalare variant på wallenbergare. Kalvfärsen går bra att byta ut mot nötfärs.

För 4 personer

Ingredienser

Kalvfärsbullar med potatispuré och rårörda lingon

500 g kalvfärs
1 ägg
2msk+1 msk konc kalvfond
3/4tsk+1tsk+1 krm salt
1krm+1krm+1/2 krm nymald svartpeppar
1 kilo mjölig potatis
3 dl mjölk
1/2dl+1 dl matlagningsgrädde
1 msk smör
1/2 dl vatten

Tillbehör

1 dl rårörda lingon
1 paket frysta små ärter (250 g)

30 min

Kalvfärsbullar med potatispuré och rårörda lingon

 

1. Arbeta samman färsen med ägg, 2 msk fond, 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 20 runda bullar.

2. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och mosa slätt. Vispa i mjölk, 1/2 dl grädde, 1 tsk salt och 1 krm peppar till en fluffig konsistens..

3. Stek bullarna på medelvärme i smör i stekpanna ca 7 min.

4. Ta upp köttbullarna. Häll 1 dl grädde, vatten och 1 msk fond i stekpannan. Tillsätt 1 krm salt och 1/2 krm peppar. Låt småkoka ca 2 min. Lägg köttbullarna i såsen.

5. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Servera köttbullarna med potatispuré och ärter och rårörda lingon.