Kalvfärsbullar med potatispuré och rårörda lingon

Kalvfärsbullarna är en smalare variant på wallenbergare. Kalvfärsen går bra att byta ut mot nötfärs.

30 min

Kalvfärsbullar med potatispuré och rårörda lingon

 

1. Arbeta samman färsen med ägg, 2 msk fond, 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 20 runda bullar.

2. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och mosa slätt. Vispa i mjölk, 1/2 dl grädde, 1 tsk salt och 1 krm peppar till en fluffig konsistens..

3. Stek bullarna på medelvärme i smör i stekpanna ca 7 min.

4. Ta upp köttbullarna. Häll 1 dl grädde, vatten och 1 msk fond i stekpannan. Tillsätt 1 krm salt och 1/2 krm peppar. Låt småkoka ca 2 min. Lägg köttbullarna i såsen.

5. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Servera köttbullarna med potatispuré och ärter och rårörda lingon.

Recept från