GÖR SÅ HÄR:
1/Blanda färs, salt, peppar,
salvia, citronskal och ägg.
2/Arbeta med träsked tills det
håller ihop.
3/ Koka upp buljongen i en vid
panna.
4/Forma 30 bollar med vattensköljda
händer och lägg
dem på en vattensköljd
skärbräda.
5/Lägg sedan ner bollarna i
den kokande buljongen och
sjud cirka 5 minuter under
lock. Hit kan rätten förberedas
dagen före.
6/Koka upp tomatsås och
grädde.
7/Lägg ner köttbollarna och
låt dem bli varma.
8/Servera med nykokt pasta
och garnera med salviablad
och tomater.
Kalvfärsbollar med salvia och citron i tomatsås
För 6 potioner
Ingredienser
800 g | kalvfärs |
2 tsk | salt |
0,5 tsk | svartpeppar, nymalen |
3 msk | salvia, färsk, finhackad (eller 1 msk torkad) |
1 | citron, finrivet skal |
1 | ägg |
1 l | kalv- eller hönsbuljong |
Tomatsås:
500 g | tomatsås, classico |
1 dl | vispgrädde |
Tillbehör:
500 g | bandpasta, bred |
salviablad | |
cocktailtomater |