Kalvfärsbiffar med svamptopping på potatisbädd

Kalvfärsbiffar med svamptopping på potatisbädd är förpreppade hemma, bara att sätta in i ugnen 15–20 min före servering.  

Ingredienser

  • 500 g kalvfärs
  • 800 g potatis
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör
  • 250 g körsbärstomater

Topping

  • 250 g champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 burk svampcrème - med tryffel, Zeta (130 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk soja - japansk
  • 2 dl parmesan - riven

Garnering

  • basilika

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt rinna och ånga av. Lägg potatisen i en ugnssäker form.

  2. Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Forma den till runda biffar. Stek biffarna i smör ca 2 min på varje sida. Lägg biffarna på potatisen.

  3. Topping: Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Blanda i vitlöken och låt fräsa med ca 1 minut. Blanda svampen med svampcrème, crème fraiche och soja. Klicka röran på biffarna och strö över ost. Lägg tomaterna runt om. Täck med plastfolie och förvara i kylen. Hit går att förbereda.

  4. Sätt ugnen på 250° och sätt samtidigt in formen (utan plastfolie) mitt i ugnen. Tillaga 15–20 min tills osten smält och fått fin färg. Garnera med basilika och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!