44444

Kalvfärsbiffar med svamptopping på potatisbädd är förpreppade hemma, bara att sätta in i ugnen 15–20 min före servering.  

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kalvfärs
800 g potatis
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 msk smör
250 g körsbärstomater

Topping:

250 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 burk svampcrème, med tryffel, Zeta (130 g)
1 dl crème fraiche
1 msk soja, japansk
2 dl parmesanost, riven

Garnering:

basilika

25 minuter + tid att värma

Kalvfärsbiffar med svamptopping på potatisbädd – gör så här:

  1. Skala potatisen och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt rinna och ånga av. Lägg potatisen i en ugnssäker form.
  2. Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Forma den till runda biffar. Stek biffarna i smör ca 2 min på varje sida. Lägg biffarna på potatisen.
  3. Topping: Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Blanda i vitlöken och låt fräsa med ca 1 minut. Blanda svampen med svampcrème, crème fraiche och soja. Klicka röran på biffarna och strö över ost. Lägg tomaterna runt om. Täck med plastfolie och förvara i kylen. Hit går att förbereda.
  4. Sätt ugnen på 250° och sätt samtidigt in formen (utan plastfolie) mitt i ugnen. Tillaga 15–20 min tills osten smält och fått fin färg. Garnera med basilika och servera.