Kalvcarpaccio med äpplen i äppelbalsamico och olivolja samt prästost

Frys in köttet minst 2 dygn före servering. Det går också lättare att skära det i tunna skivor när köttet är halvfryst.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g kalvfilé
  • 0,5 äpple - syrligt
  • 1 msk balsamvinäger - vit
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin - finhackad
  • 50 g prästost
  • 10 g ätliga blomblad
  • 1 tsk flingsalt - t ex rosblad eller tagetes
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär köttet i 4 medaljonger. Lägg medaljongerna en och en mellan plastfolie. Banka köttet tunt med hjälp av ett platteringsjärn eller under­sidan av en kastrull.

  2. Kärna ur och fintärna äpplet. Blanda med balsamvinäger, olivolja och rosmarin.

  3. Lägg ut carpaccion på tallrikar. Ringla över vinägretten. Hyvla över prästosten och strö på några blomblad. Strö sist på flingsalt och svartpeppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!