00000

Korven håller ca 1 vecka i kylen, går också mycket bra att frysa.

För 18 korvar

Ingredienser

Kalv- och fläskkorv smaksatt med kummin och mejram

750 g kalvkött, t ex rostbiff
350 g fläskkarré, benfri
350 g späck
0,5 kruka mejram
1,5 msk kummin, hel
0,25 muskotnöt
1,5 msk svartpeppar, nymald
1 msk salt
2 msk vitvinsvinäger
5 meter grisfjälster

Tillbehör

korvbröd, se recept
surkål, se recept, se recept
senap

1 1/2 timme + 1 timme i kylen

Kalv- och fläskkorv smaksatt med kummin och mejram – gör så här:

 

  1. Skär kött och späck i ca 2 cm stora tärningar. Hacka mejramen. Rosta kumminen i het stekpanna tills den fått färg. Låt kallna. Riv muskotnöten.
  2. Blanda köttet med mejram, kryddor och salt. Ställ bunken i kylen ca 1 timme.
  3. Mal allt på den grova skivan i en köttkvarn. Ställ färsen i kylen tills det är dags att stoppa korven.
  4. Lägg fjälstret i varmt vatten ca 5 min. Spola igenom det med kallt vatten.
  5. Blanda färsen med vinägern. Trä fjälstret på korvstopparen. Stoppa löst till ca 15 cm långa korvar. Snurra eller knyt mellan varje korv med hushållssnöre.
  6. Grilla korven runt om tills den är genomgrillad, ca 12 min. Låt korven vila på utkanten av grillgallret ca 5 min innan den serveras i korvbröd med grillad lök, senap och ketchup.